top of page

Middeleeuws Feest

Prijzen

      De activiteiten in de stad, het middeleeuwse kamp en de 

                     middeleeuwse markten zijn gratis.

Het "Middeleeuwse Pass" toegangsticket (18 € per volwassene/senior, 14 € per kind/student en gratis voor kinderen van minder dan 4 jaar oud) geeft toegang tot de festiviteiten, de animaties en de avondvoorstelling "L'Odyssée de Lumière" die plaatsvinden binnen de muren van het versterkte kasteel, de nachtelijke miniconcerten in de "Poulie", het hertogelijk museum met zijn middeleeuwse ruimte en de audiovisuele voorstelling "Op de sporen van Godefroid" in de Archeoscope.

 

Voor meer informatie

TEL : +32 (0)61 46.62.57

Mail : info@bouillon-initiative.be

Hoort dit, hoort dit, goede mensen !

Komt u allen het weekend van 12 & 13 augustus 2023 om te feesten en de gevechten bij te wonen op het 36e Middeleeuws Festival van Bouillon !

Middeleeuwse markten

Tientallen ambachtslieden zullen hun kraampjes opzetten om u de beste producten uit de Middeleeuwen te laten ontdekken: hypocras, mede, lederwaren, sieraden, middeleeuwse kostuums en nog veel meer.

Om u nog meer keuze te bieden, zullen de kraampjes van ambachtslieden dit jaar op drie locaties worden verdeeld: het plein aan de kasteelingang, het plein bij l'Archéoscope en bij de Pont de Cordemois (Pont de la Poulie)."

Activiteiten in de stad

Op zaterdag en zondag, vanaf 14:00 uur, zullen verschillende middeleeuwse groepen door de stad trekken en de straten van Bouillon tot leven brengen.

 

Op zaterdag zal er een optocht plaatsvinden vanaf 15:30 uur, beginnend bij de Pont de Cordemois (Pont de la Poulie), op de klanken van minstrelen die ridders, soldaten en Vikingen vergezellen begeleiden.

Op zaterdagavond zijn er mini-concerten gepland bij "De Poulie", in la Grand-Rue en op het plein  bij l'Archéoscope. Er staat een vuurshow gepland op het plein bij  l'Archéoscope op zaterdagavond.

Middeleeuws kamp

Net als voorgaande jaren zullen de locaties "Champs Lévêque" en "l'Ile de Calay" dienen als een middeleeuws kampement. Kom en ontdek tien eeuwen geschiedenis in het gezelschap van edelen, ridders, ambachtslieden, boeren...

Gedurende het hele weekend zullen internationale krijgers in harnassen zich bezighouden met middeleeuwse gevechten volgens de regels van die tijd. U zult ook de kans krijgen om in de buurt echte riddertoernooien bij te wonen. Een boeiend spektakel voor jong en oud!

De burcht

In het kasteel kunt u gedurende de dag verschillende middeleeuwse troepen tegenkomen die de wacht houden tegen indringers. Misschien zult u tijdens uw bezoek aan het kasteel getuige zijn van een onvergetelijke strijd tussen strijders die de toegang tot de locatie verdedigen.

Naast de valkerijvoorstellingen zijn er ook verschillende muzikale optredens en andere festiviteiten gepland.

Speciaal voor kinderen

Uw kinderen zullen niet worden vergeten en ze kunnen zich naar hartenlust vermaken. Er zijn verschillende activiteiten voor hen gepland op verschillende locaties van het evenement, zoals een gevechtsarena van 200 m², de school voor kleine pages, ponyrijden en nog veel meer.

bottom of page