Middeleeuws Feest

Fête médiévale 2022 (VIDEO)

Fête médiévale 2022 (VIDEO)

Lire la vidéo

Prijzen

      De activiteiten in de stad, het middeleeuwse kamp en de 

                     middeleeuwse markten zijn gratis.

Het "Middeleeuwse Pass" toegangsticket (18 € per volwassene/senior, 14 € per kind/student en gratis voor kinderen van minder dan 4 jaar oud) geeft toegang tot de festiviteiten, de animaties en de avondvoorstelling "L'Odyssée de Lumière" die plaatsvinden binnen de muren van het versterkte kasteel, de nachtelijke miniconcerten in de "Poulie", het hertogelijk museum met zijn middeleeuwse ruimte en de audiovisuele voorstelling "Op de sporen van Godefroid" en de tentoonstelling over de arabische wetenschappen in de archéoscope.

 

Voor meer informatie

TEL : +32 (0)61 46.62.57

Mail : info@bouillon-initiative.be

Hoort dit, hoort dit, goede mensen !


Komt u allen het weekend van 13, 14 en 15 augustus 2022 om te feesten en de gevechten bij te wonen op het 35e Middeleeuws Festival van Bouillon !

Middeleeuwse markten (13, 14 en 15/08)

Tientallen ambachtslieden zullen hun kraampjes opstellen om u de beste producten uit de Middeleeuwen te laten ontdekken : hypocras, hydromel, lederen voorwerpen, juwelen, middeleeuwse kostuums en nog veel meer.

Om u nog meer keuze te bieden, zullen de kraampjes van de ambachtslieden dit jaar over 3 plaatsen verspreid zijn : esplanade van het versterkte kasteel, esplanade van de archéoscope en bij de brug van Cordemois (Brug van de Poulie).

Activiteiten in de stad (13 en 14/08)

Op zaterdag en zondag, vanaf 14.00 uur, zullen verschillende middeleeuwse groepen door de stad trekken en de straten van Bouillon opfleuren.

 

Zaterdag begint om 15.30 uur een optocht vanaf de brug van Cordemois (Brug van de Poulie) op de klanken van de minstrelen begeleid door ridders, schildknapen, vikingen...

'S avonds zijn er miniconcerten gepland in de "Poulie" (13 en 14/08) en een vuurshow (13/08) op de esplanade van de Archéoscope.

Middeleeuws kamp (13, 14 en 15/08)

Net als in de voorgaande jaren zal de "Champs Lévêque" het toneel zijn van een kamp dat de Middeleeuwen waardig is. Kom en ontdek tien eeuwen geschiedenis in het gezelschap van edelen, ridders, ambachtslieden, boeren...

De burcht (13, 14 en 15/08)

Overdag, kunt u in het kasteel verschillende middeleeuwse troepen ontmoeten die de wacht houden tegen indringers. Tijdens uw bezoek aan het kasteel kunt u getuige zijn van een onvergetelijk gevecht van strijders die de ingang van het terrein verdedigen.

 

Tussen de valkerijshows door zijn er verschillende muzikale en andere animaties gepland.