Kalender 

Ter gelegenheid van Valentijnsdag, wat is er meer romantisch dan een fakkeltocht door een eeuwenoud kasteel ! Vergezeld door een gids, gekleed zoals in de Middeleeuwen, kom het kasteel van Bouillon ontdekken in het licht van de fakkels.

Fakkeltochten "Sint-Valentijn"

Saint-Valentin.jpeg

14 en15 februari.

Op 18u30

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

In het gezelschap van een gids zal u het kasteel ontdekken door de licht van fakkels. Bent u door geschiedenis geïnteresseerd of wilt u alleen maar een onvergetelijk moment beleven ? Boek dan onmiddellijk een fakkeltocht in het kasteel van Bouillon en doe een stap van 1000 jaar terug in de tijd.

Fakkeltochten "Carnaval"

26823389557_e85244bb05_o.jpg

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

22, 23, 26, 28

en 29 februari. Op 19u00

De lente is daar ! En ook de paasvakantie ! Kom bij deze gelegenheid, gedurende de maand april, vergezeld door een gids gekleed als tijdens de Middeleeuwen, het kasteel van Bouillon ontdekken in het licht van de fakkels.

Fakkeltochten "Pasen"

04, 05, 08, 10, 11, 12, 15, 17 en 18 april. 

21u00

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Gedurende de maand april nodigen al de restaurants van Bouillon U uit om hun lekkere forellen te ontdekken, gebakken forel met boter, met amandelen, op ardeense wijze of met paddestoelen.

Gastronomisch festival van de Forel

IMG_5171.JPG

01- 30 april

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Het gooien van eieren vind plaats in het kasteel van Bouillon op het ereplein. Met gewoonlijke toegangsprijs van het kasteel kunnen kinderen de eieren rapen en plaatsnemen om naar het van de roofvogelspekatekel kijken.

Gooien van eieren

13 april

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Deze vindt plaats in april 2020 in Bouillon, aan het huis van de vissen. Animaties en het proeven van forel zijn ook voorzien.

Informatie :  0473/71.01.29

Competitie van vliegvissen

25 april

De wandelclub « Les Sabot de Godefroy », een affiliatie van "Fédération Francophone Belge de Marches Populaires (FFBMP)" organiseert zijn traditionele wandeling « Marde des Raids & Crêtes » telkens op 01 mei en start vanaf het domein van Mortehan.

Wandeling van 01 mei

01 mei

Ridders, hier begint jullie avontuur, toon aan dat je moedig bent door een pad vol valkuilen over te steken in de ongelooflijke middeleeuwse stad Bouillon in België ! Of je nu getraind bent en klaar bent om de race van de "Ridders Run" (15km) te volbrengen, of nog niet ervaren bent en "Paladin Run" (8K) te starten, je reis is nog maar net begonnen …

Medieval Run

16 mei

Het broederschaps van het bier Godefroy de Bouillon heeft zijn naam te danken aan het bier "La Godefroy" en heeft als doel, de geschiedenis en rijkdommen, de folklore en de lokale producten van de streek van Bouillon te laten kennen en hierbij relaties en vriendschapsbanden op te bouwen. Het broederschap houdt zijn bijeenkomst in Bouillon elk jaar in Juni.

Bijeenkomst van "Confrérie Godefroy"

Juni

Hunger Race is een unieke, solidaire en sportieve challenge, uit te voeren in team van 4 personen. Trail, wandeling, kayak, death ride en obstakelparcours... Ga de uitdaging aan op een van de 3 parcours in het hart van de Ardense bossen en steun hierbij het goede doel van de organisatie SOS Faim voor SOS FAIM. 

Trail " Hunger Race"

27 juni

Houdt u van sensatie ? Dan is deze activiteit zeker wat voor U ! Semois Aventure en het kasteel van Bouillon stellen een duizelingwekkende death-ride voor ! Na het aantrekken van de veiligheidsuitrusting en het volgen van de briefing van de veiligheidvoorschriften door de monitoren, zal uw groep eindelijk klaar zijn om de Oostenrijkse toren af te dalen tot aan de Semois !

08 juin

28 juni

Death Ride

In juli en augustus kunt u, vergezeld door een gids gekleed zoals in de Middeleeuwen, het kasteel van Bouillon in het licht van de fakkels ontdekken. Elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag avonden. (Behalve voor  07, 08, 09 en 22 augustus).

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

visite nocturne château fort de bouillon

Juli - Augustus

Laat U verleiden door de lekkere locale producten en artisanale voorwerpen op de artisanale smulmarkt van Bouillon. Voor de kinderen is er eveneens animatie en musicale sfeer.

08 juin

11 en 12 juli

Artisanale smulmarkt van Bouillon

Geniet van de zachtheid van deze zomeravond om te wandelen op de avondmarkt van Bouillon. Locale producten, ambachtelijke producten, kledij enzovoort…

08 juin

Juli

Avondmarkt in Bouillon

Komt U ter gelegenheid van de nationale feestdag, het vuurwerk bij het vallen van de avond bewonderen. 

08 juin

31313287142_f2f8ab576b_o.jpg

21 juli

Geniet van de zachtheid van deze zomeravond om te wandelen op de avondmarkt van Rochehaut. Locale producten, ambachtelijke producten, kledij, enzovoort…

08 juin

Augustus

Avondmarkt in Rochehaut

Geniet van de zachtheid van deze zomeravond om te wandelen op de avondmarkt van Bouillon. Locale producten, ambachtelijke producten, kledij, enzovoort…

08 juin

Augustus

Avondmarkt in Bouillon

Hoort dit beste mensen ! Doe deze zomer een stap van 1000 jaar terug in de tijd en kom feesten zoals ridders in Bouillon : Ambachtelijke markt, middeleeuws kamp, animaties in de stad en de burcht !

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Fête Médiévale 2.jpg

08 en 09 augustus

De festiviteiten van zaterdag eindigen in een apotheose door een indrukwekkend vuurwerk dat afgeschoten wordt vanaf de Oostenrijkse toren.

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Fête Médiévale 4.jpg

08 augustus

Zoals de voorgaande jaren, organiseert het VVV van Bouillon, in samenwerking met de "Harmonie van Bouillon", de  « Musicales de Bouillon ».

Op het programma van dit muziekfestival : percussies, dansen, concerten en vuurwerk.

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Musicales.png

21 - 23 augustus

Om 22u00, zal een vuurwerk vanaf het kasteel worden afgeschoten dat vanuit de hele stad zichtbaar zal zijn. Na het vuurwerk gaat het feest verder met andere groepen.

08 juin

Georganiseerd door Château Fort de Bouillon

31313290152_275741a369_o.jpg

22 augustus

De wandelclub « Les Sabots de Godefroy » organiseert de "wandeling van de kruisvaaders", vertrekkend van de feestzaal « La Caïolire » in Noirefontaine (Bouillon). Drie trajecten doorheen de bossen worden voorgesteld aan de wandelars : 6 km, 12 km of 21 km. Vertrek tussen 07u00 en 15u00 voor de twee korste afstanden en vertrek tussen 07u00 en 12u00 voor de lange afstand. 

Wandeling van de kruisvaaders

Augustus

Gedurende deze Trail van 50 kms en meer dan 2450m hoogteverschillen verwachten we gepassioneerde lopeers.Deze competitie laat U de mooiste plaatsen van de Belgische Ardennen zien : de vallei van de Semois, Tombeau du Géant, Crêtes de Frahan, dorpen van Rochehaut, Mouzaive…

Trail " La Bouillonnante"

05 september

Duizenden jaren lang heeft de Semois de valleien gebeeldhouwd, eeuwenlang werden de paden gevormd, jarenlang werden de mooiste passages uitgekozen en evolueerden de verschillende parcoursen, De Grand Raid Godefroy ontvangt u sinds 22 jaar het tweede weekend van september in Bouillon ! Ontdek alle details van de verschillende proeven van dit 100 % MTB-weekend !

08 juin

11- 13 september

Grand Raid VTT Godefroy

Op zondag 20 september 2020, organiseert het VVV van Bouillon de smulwandeling.De afstand bedraagt een ruime tien kilometer en er zijn zeven "smulhaltes". Op het menu : streekproducten van talentvolle ambachtslieden van de regio.

08 juin

Geoorganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

42195_Bouillon - Belvédère_(c)WBT - Davi

20 september

Zoals u waarschijnlijk al weet, is er een kelder in het kasteel waarin de "Oeillet du château" wordt gerijpt. Deze kaas, gemaakt volgens een oud middeleeuws recept door de Bergerie van Acremont, rust in deze kelder in ideale omstandigheden.

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Bouillon-274-HD.jpg

26 september

Neem deel aan de eendenrace op de Semois en win talrijke loten. De animatie is georganiseerd door de vereniging van de handelaars en ambacktslieden van Bouillon.

08 juin

Oktober

       Eendenrace

Het meer dan 1000-jaaroude kasteel dompelt je al dadelijk in een lugubere sfeer. Tijdens dit speciale weekend bezetten geesten, ondoden en andere onheilspellende wezens de burcht. Angstzweet gegarandeerd !

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

_N0A4491.jpg

Eind oktober - Begin november

Tijdens de herfstvakantie, vergezeld door een gids gekleed als tijdens de Middeleeuwen, kom ontdekken het kasteel van Bouillon in het licht van de fakkels.

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

visite nocturne château fort de bouillon

November

Wildmaarkt met everzwijn, reebok, hertachtingen, animaties met folklore groepen, stoet van lokale broederschappen, dierenwijding,... U kunt er ook allerlei producten degusteren en door ambachten gemaakte producten kopen; seizoenskledij, juwelen, houten voorwerpen en vele andere artisanale producten. 

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

31087637030_386e51f5af_o.jpg

11 november

GEANNULEERD

Sedert zijn ontstaan op 1 December 1879 word de traditie van Sint Elooi voortgezet en worden de arbeiders van de ijzrerfabriek geëerd als bewijs van hun toewijding.

08 juin

26 november

     Sint Elooisfeest

GEANNULEERD

Tijdens de kerstvakantie, nemen de traditionele nachtelijke bezoeken opnieuw in het kasteel van Bouillon.

Onder begeleiding van een gids verkleed als in de middeleeuwen, ontdekt u het kasteel in het licht van de fakkels

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

visite nocturne château fort de bouillon

December- Januari

Raadpleeg de agenda van het toerismehuis "Pays de Bouillon en Ardenne" :

 Esplanade Godfroid 1 - 6830 Bouillon - Belgium

0032.(0)61.46.42.02

Suivez-nous :

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Site web de la Maison du Tourisme