Kalender 

Ter gelegenheid van Valentijnsdag, wat is er meer romantisch dan een fakkeltocht door een eeuwenoud kasteel !

Vergezeld door een gids, gekleed zoals in de Middeleeuwen, kom het versterkte kasteel van Bouillon ontdekken in het licht van de fakkels.

Fakkeltochten "Sint-Valentijn"

Saint-Valentin.jpeg

Februari 2022

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

In het gezelschap van een gids zal u het kasteel ontdekken door de licht van fakkels. Bent u door geschiedenis geïnteresseerd of wilt u alleen maar een onvergetelijk moment beleven ? Boek dan onmiddellijk een fakkeltocht in het versterkte kasteel van Bouillon en doe een stap van 1000 jaar terug in de tijd.

Fakkeltochten "Carnaval"

26823389557_e85244bb05_o.jpg

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

Februari en maart 2022

De lente is daar ! En ook de paasvakantie ! Kom bij deze gelegenheid, gedurende de maand april, vergezeld door een gids gekleed als tijdens de Middeleeuwen, het versterkte kasteel van Bouillon ontdekken in het licht van de fakkels.

Fakkeltochten "Pasen"

Visite nocturne château fort de bouillon

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

April 2022

Gedurende de maand april nodigen al de restaurants van Bouillon U uit om hun lekkere forellen te ontdekken, gebakken forel met boter, met amandelen, op ardeense wijze of met paddestoelen.

Gastronomisch festival van de Forel

IMG_5171.JPG

01 tot 30 april 2022

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

Het gooien van eieren vind plaats in het versterkte kasteel van Bouillon op het ereplein. Met gewoonlijke toegangsprijs van het kasteel kunnen kinderen de eieren rapen en plaatsnemen om naar het van de roofvogelspekatekel kijken.

Gooien van eieren

Château-Fort_Bouillon_5.jpg

18 april 2022

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

Deze vindt plaats in april 2020 in Bouillon, aan het huis van de vissen. Animaties en het proeven van forel zijn ook voorzien.

Informatie :  0473/71.01.29

Competitie van vliegvissen

Concours_pêche.jpg

23 april 2022

De wandelclub « Les Sabot de Godefroy », een affiliatie van "Fédération Francophone Belge de Marches Populaires" (FFBMP) organiseert zijn traditionele wandeling « Marde des Raids & Crêtes » telkens op 01 mei en start vanaf het domein van Mortehan.

Wandeling van 01 mei

Marche 1er mai.jpg

01 mei 2022

Ridders, hier begint jullie avontuur, toon aan dat je moedig bent door een pad vol valkuilen over te steken in de ongelooflijke middeleeuwse stad Bouillon in België ! Of je nu getraind bent en klaar bent om de race van de "Ridders Run" (15km) te volbrengen, of nog niet ervaren bent en "Paladin Run" (8K) te starten, je reis is nog maar net begonnen …

Medieval Run

Medieval Run.jpg

07 mei 2022

Het broederschaps van het bier Godefroy de Bouillon heeft zijn naam te danken aan het bier "La Godefroy" en heeft als doel, de geschiedenis en rijkdommen, de folklore en de lokale producten van de streek van Bouillon te laten kennen en hierbij relaties en vriendschapsbanden op te bouwen. Het broederschap houdt zijn bijeenkomst in Bouillon elk jaar in Juni.

Bijeenkomst van "Confrérie Godefroy"

Confrérie_Godefroy.jpg

Juni 2022

In juli en augustus kunt u, vergezeld door een gids gekleed zoals in de Middeleeuwen, het kasteel van Bouillon in het licht van de fakkels ontdekken.

Juli en august 2022

Elke maandag, diensdag en donderdag.

 Om 22u00

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

visite nocturne château fort de bouillon

Laat U verleiden door de lekkere locale producten en artisanale voorwerpen op de artisanale smulmarkt van Bouillon. Voor de kinderen is er eveneens animatie en musicale sfeer.

Marché_artisanal_et_gourmand.jpg

09 en 10 juli 2022

Artisanale smulmarkt van Bouillon

Geniet van de zachtheid van deze zomeravond om te wandelen op de avondmarkt van Bouillon. Locale producten, ambachtelijke producten, kledij enzovoort…

Chateau_illuminé_Bouillon.jpg

Juli 2022

Avondmarkt in Bouillon

Komt U ter gelegenheid van de nationale feestdag, het vuurwerk bij het vallen van de avond bewonderen. 

31313287142_f2f8ab576b_o.jpg

21 juli 2022

Vuurwerk

Geniet van de zachtheid van deze zomeravond om te wandelen op de avondmarkt van Rochehaut. Locale producten, ambachtelijke producten, kledij, enzovoort…

Augustus 2022

Rochehaut 3.jpg

Avondmarkt in Rochehaut

Geniet van de zachtheid van deze zomeravond om te wandelen op de avondmarkt van Bouillon. Locale producten, ambachtelijke producten, kledij, enzovoort…

Augustus 2022

Chateau_illuminé_Bouillon.jpg

Avondmarkt in Bouillon

Hoort dit beste mensen ! Doe deze zomer een stap van 1000 jaar terug in de tijd en kom feesten zoals ridders in Bouillon : Ambachtelijke markt, middeleeuws kamp, animaties in de stad en de burcht !

13 en 14 augustus 2022

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

Fête Médiévale 2.jpg

Middeleeuws feest in Bouillon

De festiviteiten van zaterdag eindigen in een apotheose door een indrukwekkend vuurwerk dat afgeschoten wordt vanaf de Oostenrijkse toren van het kasteel. 

13 augustus 2022

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

Fête Médiévale 4.jpg

Vuurwerk (Middeleeuws feest)

Zoals de voorgaande jaren, organiseert het "Royal Syndicat d'Initiative van Bouillon", in samenwerking met de "Harmonie van Bouillon", de  « Musicales de Bouillon ».

Op het programma van dit avond : concerten en vuurwerk.

 

19, 20 en 21 augustus 2022

Georganiseerd door de harmonie "L'Union Bouillonnaise en de "SI Château Fort de Bouillon"

Musicales.png

Muziekfestival "Musicales de Bouillon"

Om 22u15, zal een vuurwerk vanaf het kasteel worden afgeschoten dat vanuit de hele stad zichtbaar zal zijn. 

20 augustus 2022

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

31313290152_275741a369_o.jpg

Vuurwerk (Muziekfestival)

De wandelclub « Les Sabots de Godefroy » organiseert de "wandeling van de kruisvaaders", vertrekkend van de feestzaal « La Caïolire » in Noirefontaine (Bouillon). Drie trajecten doorheen de bossen worden voorgesteld aan de wandelars : 6 km, 12 km of 21 km. Vertrek tussen 07u00 en 15u00 voor de twee korste afstanden en vertrek tussen 07u00 en 12u00 voor de lange afstand. 

Wandeling van de kruisvaaders

Marche_des_croisés.jpg

Augustus 2022

Gedurende deze Trail van 50 kms en meer dan 2450m hoogteverschillen verwachten we gepassioneerde lopeers.Deze competitie laat U de mooiste plaatsen van de Belgische Ardennen zien : de vallei van de Semois, Tombeau du Géant, Crêtes de Frahan, dorpen van Rochehaut, Mouzaive…

Trail " La Bouillonnante"

la bouillonante.jpg

September 2022

Duizenden jaren lang heeft de Semois de valleien gebeeldhouwd, eeuwenlang werden de paden gevormd, jarenlang werden de mooiste passages uitgekozen en evolueerden de verschillende parcoursen, De Grand Raid Godefroy ontvangt u het tweede weekend van september in Bouillon ! Ontdek alle details van de verschillende proeven van dit 100 % MTB-weekend !

September 2022

Grand raid godefroy.jpg

Grand Raid VTT Godefroy

Hunger Race is een unieke, solidaire en sportieve challenge, uit te voeren in team van 4 personen. Trail, wandeling, kayak, death ride en obstakelparcours... Ga de uitdaging aan op een van de 3 parcours in het hart van de Ardense bossen en steun hierbij het goede doel van de organisatie SOS Faim voor SOS FAIM. 

Trail " Hunger Race"

Hunger Race.jpg

September 2022

Op zondag 18 september 2022, organiseert het VVV van Bouillon de smulwandeling.De afstand bedraagt een ruime tien kilometer en er zijn zeven "smulhaltes". Op het menu : streekproducten van talentvolle ambachtslieden van de regio.

18 september 2021

Geoorganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

42195_Bouillon - Belvédère_(c)WBT - Davi

Smulwandeling

Zoals u waarschijnlijk al weet, is er een kelder in het kasteel waarin de "Oeillet du château" wordt gerijpt. Deze kaas, gemaakt volgens een oud middeleeuws recept door de Bergerie van Acremont, rust in deze kelder in ideale omstandigheden.

25 september 2021

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

Bouillon-274-HD.jpg

Kaasdag

Neem deel aan de eendenrace op de Semois en win talrijke loten.

De animatie is georganiseerd door de vereniging van de handelaars en ambacktslieden van Bouillon.

Oktober 2021

Canards.jpg

Eendenrace

Het meer dan 1000-jaaroude kasteel dompelt je al dadelijk in een lugubere sfeer. Tijdens dit speciale weekend bezetten geesten, ondoden en andere onheilspellende wezens de burcht. Angstzweet gegarandeerd !

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

_N0A4491.jpg

GEANNULEERD

Halloween

Cancelled.png

Tijdens de herfstvakantie, vergezeld door een gids gekleed als tijdens de Middeleeuwen, kom ontdekken het kasteel van Bouillon in het licht van de fakkels.

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

visite nocturne château fort de bouillon

01 - 02 et 04 november 2021. Om 19u15

Fakkeltochten " Herfstvakantie"

Wildmaarkt met everzwijn, reebok, hertachtingen, animaties met folklore groepen, stoet van lokale broederschappen, dierenwijding,... U kunt er ook allerlei producten degusteren en door ambachten gemaakte producten kopen : seizoenskledij, juwelen, houten voorwerpen en vele andere artisanale producten. 

11 en 12 november 2021

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

31087637030_386e51f5af_o.jpg

Jachtfeest

Sedert zijn ontstaan op 1 December 1879 word de traditie van Sint Elooi voortgezet en worden de arbeiders van de ijzrerfabriek geëerd als bewijs van hun toewijding.

29 november 2021

fete-de-saint-eloi-.jpg

Sint Elooisfeest

Tijdens de kerstvakantie, nemen de traditionele nachtelijke bezoeken opnieuw in het kasteel van Bouillon.

Onder begeleiding van een gids verkleed als in de middeleeuwen, ontdekt u het kasteel in het licht van de fakkels.

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

visite nocturne château fort de bouillon

26 - 29 december 2021 en 02 - 05 - 07 - 08 januari 2022.

Om 18u30

Fakkeltochten " Wintervakantie"

Raadpleeg de agenda van het Toerismehuis "Pays de Bouillon en Ardenne" :