top of page

Kalender 

Ter gelegenheid van Valentijnsdag, wat is er meer romantisch dan een fakkeltocht door een eeuwenoud kasteel !

Kom, vergezeld door een gids, gekleed zoals in de Middeleeuwen, het versterkte kasteel van Bouillon ontdekken in het licht van de fakkels !
 

Fakkeltochten "Sint - Valentijn"

Saint-Valentin.jpeg

12 - 13 - 14 februari Om 18u30

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

In het gezelschap van een gids zal u het kasteel ontdekken door de licht van fakkels. Bent u door geschiedenis geïnteresseerd of wilt u alleen maar een onvergetelijk moment beleven ? Boek dan onmiddellijk een fakkeltocht in het versterkte kasteel van Bouillon en doe een stap van 1000 jaar terug in de tijd.

Fakkeltochten "Krokusvakantie"

26823389557_e85244bb05_o.jpg

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

26 en 27 februari

02 - 04 - 05 maart

Om 18u30

De lente is daar ! En ook de krokusvakantie ! Kom bij deze gelegenheid, gedurende de maand april, vergezeld door een gids gekleed als tijdens de Middeleeuwen, het versterkte kasteel van Bouillon ontdekken in het licht van de fakkels.

Fakkeltochten "Paasvakantie"

Visite nocturne château fort de bouillon

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

04 - 05 - 07 - 11 - 12 - 14 april 

Om 21u00

Gedurende de maand april nodigen al de restaurants van Bouillon U uit om hun lekkere forellen te ontdekken, gebakken forel met boter, met amandelen, op ardeense wijze of met paddestoelen.

Gastronomisch Festival van de Forel

IMG_5171.JPG

01 tot 30 april

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

Het gooien van eieren vindt plaats in het versterkte kasteel van Bouillon op het ereplein. Met gewoonlijke toegangsprijs van het kasteel kunnen kinderen de eieren rapen en plaatsnemen om naar het van de roofvogelspekatekel kijken.

Eierenworp

Château-Fort_Bouillon_5.jpg

18 april

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

Gedurende deze Trail van 50 kms en meer dan 2450m hoogteverschillen verwachten we gepassioneerde lopeers.Deze competitie laat U de mooiste plaatsen van de Belgische Ardennen zien : de vallei van de Semois, Tombeau du Géant, Crêtes de Frahan, dorpen van Rochehaut, Mouzaive…

Trail "La Bouillonnante"

la bouillonante.jpg

23 april

Deze vindt plaats in einde van april 2022 in Bouillon, aan het "Maison de la Pêche". Animaties en het proeven van forel zijn ook voorzien.

Informatie :  0473/71.01.29

Competitie van Vliegvissen

Concours_pêche.jpg

30 april

De wandelclub « Les Sabot de Godefroy », een affiliatie van "Fédération Francophone Belge de Marches Populaires" (FFBMP) organiseert zijn traditionele wandeling « Marde des Raids & Crêtes » telkens op 01 mei en start vanaf het domein van Mortehan.

Wandeling van 01 mei

Marche 1er mai.jpg

01 mei

Ridders, hier begint jullie avontuur, toon aan dat je moedig bent door een pad vol valkuilen over te steken in de ongelooflijke middeleeuwse stad Bouillon in België ! Of je nu getraind bent en klaar bent om de race van de "Ridders Run" (15km) te volbrengen, of nog niet ervaren bent en "Paladin Run" (8K) te starten, je reis is nog maar net begonnen …

Medieval Run

Medieval Run.jpg

07 mei

Het broederschaps van het bier Godefroy de Bouillon heeft zijn naam te danken aan het bier "La Godefroy" en heeft als doel, de geschiedenis en rijkdommen, de folklore en de lokale producten van de streek van Bouillon te laten kennen en hierbij relaties en vriendschapsbanden op te bouwen. Het broederschap houdt zijn bijeenkomst in Bouillon elk jaar in Juni.

Bijeenkomst van "Confrérie Godefroy"

Confrérie_Godefroy.jpg

11 juni

Hunger Race is een unieke, solidaire en sportieve challenge, uit te voeren in team van 4 personen. Trail, wandeling, kayak, death ride en obstakelparcours... Ga de uitdaging aan op een van de 3 parcours in het hart van de Ardense bossen en steun hierbij het goede doel van de organisatie SOS Faim voor SOS FAIM. 

Trail "Hunger Race"

Hunger Race.jpg

25 juni

In juli (behalve op 21 juli) en augustus (behalve op 15 augustus) kunt u, vergezeld door een gids gekleed zoals in de Middeleeuwen, het kasteel van Bouillon in het licht van de fakkels ontdekken.

Juli en augustus

Elke maandag, dinsdag en donderdag.

 Om 22u00

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

visite nocturne château fort de bouillon

Geniet van de zachtheid van deze zomeravond om te wandelen op de avondmarkt van Rochehaut. Locale producten, ambachtelijke producten, kledij, enzovoort…

07 juli

Rochehaut 3.jpg

Avondmarkt in Rochehaut

Laat u verleiden door de lekkere locale producten en artisanale voorwerpen op de artisanale smulmarkt van Bouillon. Voor de kinderen is er eveneens animatie en musicale sfeer.

Marché_artisanal_et_gourmand.jpg

09 en 10 juli

Artisanale Smulmarkt van Bouillon

Geniet van de zachtheid van deze zomeravond om te wandelen op de avondmarkt van Bouillon. Locale producten, ambachtelijke producten, kledij enzovoort…

Chateau_illuminé_Bouillon.jpg

13 juli

Avondmarkt in Bouillon

Kom en neem deel aan de tweede editie van het Middeleeuwse en Keltische Muziekfestival in Bouillon !

13913650_1175935985803141_4109295365422499986_o.jpg

21 juli

Middeleeuws en Keltisch Muziekfestival

Komt U ter gelegenheid van de nationale feestdag, het vuurwerk bij het vallen van de avond bewonderen. 

31313287142_f2f8ab576b_o.jpg

21 juli

Vuurwerk

Kom en neem deel aan de eerste editie van dit gloednieuwe festival gewijd aan "Festival van Fantasie en Verbeelding !

Fantastique.JPG

22 - 23 - 24 juli

Festival van Verbeelding

Geniet van de zachtheid van deze zomeravond om te wandelen op de avondmarkt van Rochehaut. Locale producten, ambachtelijke producten, kledij, enzovoort…

04 augustus

Rochehaut 3.jpg

Avondmarkt in Rochehaut

Geniet van de zachtheid van deze zomeravond om te wandelen op de avondmarkt van Bouillon. Locale producten, ambachtelijke producten, kledij, enzovoort…

11 augustus

Chateau_illuminé_Bouillon.jpg

Avondmarkt in Bouillon

Hoort dit beste mensen ! Doe deze zomer een stap van 1000 jaar terug in de tijd en kom feesten zoals ridders in Bouillon : Ambachtelijke markt, middeleeuws kamp, animaties in de stad en de burcht !

13 - 14 - 15 augustus

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

Fête Médiévale 2.jpg

Middeleeuws Feest van Bouillon

De wandelclub « Les Sabots de Godefroy » organiseert de "wandeling van de kruisvaaders", vertrekkend van de feestzaal « La Caïolire » in Noirefontaine (Bouillon). Drie trajecten doorheen de bossen worden voorgesteld aan de wandelars : 6 km, 12 km of 21 km. Vertrek tussen 07u00 en 15u00 voor de twee korste afstanden en vertrek tussen 07u00 en 12u00 voor de lange afstand. 

Wandeling van de Kruisvaaders

Marche_des_croisés.jpg

15 augustus

Zoals de voorgaande jaren, organiseert het "Royal Syndicat d'Initiative van Bouillon", in samenwerking met de "Harmonie van Bouillon", de 

«Musicales de Bouillon».

Op het programma : concerten en vuurwerk.

 

19, 20 en 21

augustus

Georganiseerd door de harmonie "L'Union Bouillonnaise en de "SI Château Fort de Bouillon"

Musicales.png

Muziek festival "Musicales de Bouillon"

Om 22u15, zal een vuurwerk vanaf het kasteel worden afgeschoten dat vanuit de hele stad zichtbaar zal zijn. 

20 augustus

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

31313290152_275741a369_o.jpg

Vuurwerk (Musicales)

Duizenden jaren lang heeft de Semois de valleien gebeeldhouwd, eeuwenlang werden de paden gevormd, jarenlang werden de mooiste passages uitgekozen en evolueerden de verschillende parcoursen, De Grand Raid Godefroy ontvangt u het tweede weekend van september in Bouillon ! Ontdek alle details van de verschillende proeven van dit 100 % MTB-weekend !

09, 10 en 11

september

Grand raid godefroy.jpg

Grand Raid VTT Godefroy

De wandeling begint met een ontbijt in de Godefroidzaal van het kasteel van Bouillon, waarna u een wandeling van 10 km maakt om de prachtige uitzichten te ontdekken.

Bij de start geven we u het programma van de dag.

Er zijn verschillende gastronomische stops langs het parcours.

18 september

Geoorganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

42195_Bouillon - Belvédère_(c)WBT - Davi

Smulwandeling

Zoals u waarschijnlijk al weet, is er een kelder in het kasteel waarin de "Oeillet du château" wordt gerijpt. Deze kaas, gemaakt volgens een oud middeleeuws recept door de Bergerie van Acremont, rust in deze kelder in ideale omstandigheden.

25 september

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

Bouillon-274-HD.jpg

Kaasdag

Het meer dan 1000-jaar oude kasteel dompelt je al dadelijk in een lugubere sfeer. Tijdens dit speciale weekend bezetten geesten, ondoden en andere onheilspellende wezens de burcht. Angstzweet gegarandeerd !

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

_N0A4491.jpg

Geannuleerd

Halloween

Cancelled.png
Cancelled.png
Cancelled.png

Kom tijdens de herfstvakantie, vergezeld door een gids gekleed als tijdens de Middeleeuwen, het kasteel van Bouillon ontdekken in het licht van de fakkels.

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

visite nocturne château fort de bouillon

24 - 25 - 27 - 31 oktober

01 en 03 november

Om 18u30

Fakkeltochten "Herfstvakantie"

Wildmarkt met everzwijn, reebok, hertachtingen, animaties met folklore groepen, stoet van lokale broederschappen, dierenwijding,... U kunt er ook allerlei producten degusteren en door ambachten gemaakte producten kopen : seizoenskledij, juwelen, houten voorwerpen en vele andere artisanale producten. 

11 - 12 - 13 november

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

31087637030_386e51f5af_o.jpg

Jachtfeest

Sedert zijn ontstaan op 1 december 1879 wordt de traditie van Sint Elooi voortgezet en worden de arbeiders van de ijzerfabriek geëerd als bewijs van hun toewijding.

27 november

fete-de-saint-eloi-.jpg

Sint Elooisfeest

Tijdens de kerstvakantie, hernemen de traditionele nachtelijke bezoeken opnieuw in het kasteel van Bouillon.

Onder begeleiding van een gids verkleed als in de middeleeuwen, ontdekt u het kasteel in het licht van de fakkels.

Georganiseerd door "SI Château Fort de Bouillon"

visite nocturne château fort de bouillon

28 en 30 december

2022 / 04 - 06 - 07 januari 2023

Om 18u00

Fakkeltochten "Wintervakantie"

Raadpleeg de agenda van het Toerismehuis "Pays de Bouillon en Ardenne" :

bottom of page