Jachtfeest

Editie 2020 geannuleerd.

De volgende informatie hebben betrekking op de editie 2021.

Deze editie van het jachtfeest van Bouillon zal niet ongezien voorbij gaan. Elk jaar trekt deze manifestatie heel veel mensen naar Bouillon. Niet alleen jagers maar ook gepassioneerden en toeristen. Sommigen komen van ver voor de folklore, de sfeer, de gastronomie en de aankoop van wildproducten.

 

Langs de Boulevard Heynen en Grand'Rue vindt op 11 november de grote jachtmarkt plaats vanaf 10 uur. Er is voor ieder wat wils. Bier, wijn, streekproducten, confituren en wildproducten : gesneden, ongesneden of klaargemaakt als paté, vleeswaren...

 

Voor degenen die geen zin hebben om te proeven, is het moment om de wintergarderobe te veranderen of om cadeautjes te kopen.

 

Op 11 november zal het feest met zijn jachtmarkt een extra feesttintje krijgen door de aanwezigheid van de jachthoornblazers "les Trompes du Duché du Limbourg". Rond 10 uur begint de patriottische mis met hun serenade. Deze vindt plaats in de kerk van Bouillon.

Een folkloristische optocht vertrekt om 14h30 vanaf het bastion “du Dauphin” richting kerk. Daar zullen zowel kleine als grote dieren opgewacht worden op het kerkplein voor de zegening om 15 uur.

Bent u gepassioneerd of gewoon nieuwsgierig, in beide gevallen zal u een prachtige dag doorbrengen in het ritme van de Ardennen aan de voet van het onverwoestbare kasteel.

11 en 12 novembrer 2021

Gratis toegang !

 Esplanade Godfroid 1 - 6830 Bouillon - Belgium

0032.(0)61.46.42.02

Suivez-nous :

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Site web de la Maison du Tourisme