Jachtfeest

Vanaf 10.00 uur, op 11 en 12 november 2021, wordt er in het centrum van Bouillon een grote markt voor wild, seizoensproducten en jachtproducten gehouden.

In de slagerskramen zal alle fauna van onze Ardennen aanwezig zijn. Wilde zwijnen, reeën en herten worden u aangeboden, geheel of gesneden of in paté en vleeswaren.

Je kunt er ook allerlei soorten voedsel kopen (honing, alcohol, gebak, kazen...) en kwaliteitsproducten gemaakt door gepassioneerde ambachtslieden : seizoenskleding, sieraden, houten gebruiksvoorwerpen en vele andere dingen.

Folkloristische gezelschappen zullen de markt animeren (de Rallye trompes des Ardennes de la Croix Mambourg, de Sangliers d'Arlon of zelfs de trompettisten van het Hertogdom Limburg) en zullen door de straten slenteren.

Traditioneel gepland voor 11 november, de dag van de herdenking van de wapenstilstand, begint de dag om 10.00 uur met een plechtige ceremonie in de Sint-Pieters- en Pauluskerk, in aanwezigheid van de trompetters van het hertogdom Limburg.

Diezelfde dag, om 14.30 uur, verlaat een processie onder leiding van plaatselijke broederschappen het Bastion van de Dauphin richting de kerk waar vanaf 15.00 uur kleine en grote dieren op het voorplein worden verwacht voor de zegening.

Om op te warmen kunt u tijdens een korte stop onder de feesttent een uiensoep, een glühwein of zelfs een goed streekbier proeven terwijl u geniet van de concerten van "Sea, Sax and Sun" of "Dixie Boys Band".

Dus kom je koffers vullen !

Of je nu gepassioneerd bent of gewoon nieuwsgierig, je beleeft een geweldige dag op het ritme van de Ardennen.

 
 
 
 

11 en 12 novembrer 2021

 Gratis toegang !