Dagboek 

Ter gelegenheid van Valentijnsdag, wat is er meer romantisch dan een fakkeltocht door een eeuwenoud kasteel ! Vergezeld door een gids, gekleed als tijdens de Middeleeuwen, kom ontdekken het kasteel van Bouillon in het licht van de fakkels.

Fakkeltochten "Sint-Valentijn"

Februari

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

In de gezelschap van een gids zal u het kasteel ontdekken door de licht van fakkels. Bent u door geschiedenis geïnteresseerd of wilt u alleen maar een onvergetelijk moment beleven ? Dan boek onmiddellijk een fakkeltocht in het kasteel van Bouillon en doe een stap van 1000 jaar terug in de tijd.

Fakkeltochten "Carnaval"

Maart

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

De lente is daar. En ook de paasvakantie ! Bij deze gelegenheid, tijdens de maand april, vergezeld door een gids gekleed als tijdens de Middeleeuwen, kom ontdekken het kasteel van Bouillon in het licht van de fakkels.

Fakkeltochten "Pasen"

April

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Gedurende de maand april nodigen al de restauranten van Bouillon U wit am hun lekkere forellen te ontdekken, forellen met boter, gebakken, met amandels, ardeense wijze of met paddestoelen.

Gastronomisch festival van de Forel

01- 30 april

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Het gooien van eieren vind plaats in het kasteel van Bouillon op de ereplaats. Met gewoonlijke toegangsprijs van het kasteel kunnen kinderen de eieren ophalen en het spectakel van de Valkenjacht kijken.

Gooien van eieren

13 april

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Gedurende deze Trail van 50 kms en meer dan 2450m hoogteverschillen verwachten we gepassioneerde lopeers.Deze competitie laat U de mooiste plaatsen van de Belgische Ardennen : Vallei van de Semois, Tombeau du Géant, Crêtes de Frahan, dorpen van Rochehaut, Mouzaive…

Trail " La Bouillonnante"

25 april

Deze namt plaats op april 2020 in Bouillon, aan het huis van de vissen. Animaties en proeven van forellen zijn ook voorzien.

Informatie :  0473/71.01.29

Competitie van vliegvissen

April

De wandelklut « Les Sabot de Godefroy » aangesloten aan de transtalige federatie van de populaire wandelingen orgoaniseert zijn traditionele wandeling « Marde des Raids & Crêtes » alle 01 mei en de start is in het domein van Mortehan.

Wandeling van 01 mei

01 mei

Ridders, hier begint jullie avontuur, toon aan dat je moedig bent door een pad vol valkuilen over te steken in de ongelooflijke middeleeuwse stad Bouillon in België! Of je nu getraind bent en klaar bent om de race van de Ridders Run (15K) te volbrengen, of nog niet ervaren bent en Paladin Run (8K) te starten, je reis is nog maar net begonnen …

Medieval Run

16 mei

Het broederschaps van het bier Godefroy de Bouillon heeft als doel het volgende te laten kennen en ontdekken, de geschiedenis en rijkdommen van de streek van Bouillon, de folklore en de lokale producten, relaties en vriendschapsbanden op te bouwen. Het broederschap vergadert zich in Bouillon elk jaar in Juni.

Chapitre de la Confrérie de Godefroy

Juni

Trail, wandeling, kayak, death ride & obstakelparcours... een unieke sportieve challenge voor SOS FAIM. 29 juni 2019 organiseert SOS Faim in Bouillon de vierde editie van de Hunger Race: een echte sportieve uitdaging voor het goede doel, uit te voeren met een team van 4 personen.

Trail " Hunger Race"

27 juni

Heb je het vorig jaar gemist? Het is terug! De grote Death Ride in het kasteel van Bouillon. 30 juni 2019, start in de Oostenrijktoren, aankomst aan de andere kant van de Semois

08 juin

28 juni

Death Ride

In juli en augustus, vergezeld door een gids gekleed als tijdens de Middeleeuwen, kom ontdekken het kasteel van Bouillon in het licht van de fakkels. Elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag avonden. (Behalve voor 21 juli en 09, 10, 11, 17 augustus).

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

visite nocturne château fort de bouillon

Juli - Augustus

Laat U verleiden door de lekkere locale producten en artisanale voor werpen op de artisanale & smaakvolle markt in Bouillon. Ook animatie voor kinderen en musicale sfeer.

08 juin

11 en 12 juli

Artisanale en smaakvolle markt in Bouillon

Geniet van de zachtheid van de avond am te wandelen op de avondmarkt van Bouillon. Locale producten, ambacht, smakelijke producten, klederen enzovoort…

08 juin

Juli

Avondmarkt in Bouillon

Op het Menu : observatie van de planeten met telescoop, geschiedenis van de sterrebeelden, … alles vergezeld met degustatie en met locale producten.

08 juin

Juli

Wandeling G'Astronomique in Noirefontaine

20, 21 juillet

Tijdens deze twee dagen vinden gratis concerten plaats in de straten van Bouillon.
De Nationale Dagweekend beeindegt door het concert van Anxo Lorenzo Quintet en de "Special Guest" Blackie O'Connell op de binnenplaats van het kasteel voor een bedrag van 10 euro, gevolgd bij een vuurwerk

21 juli

Ter gelegenheid van de nationale feestdag komt het vuurwerk bij het vallen van de avond bewonderen.

08 juin

31313287142_f2f8ab576b_o.jpg

21 juli

Geniet van de zachtheid van de avond am te wandelen op de avondmarkt van Rochehaut. Locale producten, ambacht, smakelijke producten, klederen enzovoort…

08 juin

Augustus

Avondmarkt in Rochehaut

Geniet van de zachtheid van de avond am te wandelen op de avondmarkt van Rochehaut. Locale producten, ambacht, smakelijke producten, klederen enzovoort…

08 juin

Augustus

Avondmarkt in Bouillon

Hoort dit beste mensen ! Doe deze zomer een stap van 1000 jaar terug in de tijd en kom feesten zoals ridders in Bouillon : Ambachtelijke markt, Animaties in de stad, Middeleeuws kamp, De burcht !

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Fête Médiévale 2.jpg

08 en 09 augustus

De festiviteiten van zaterdag eindigt in een apotheose door een indrukwekkend vuurwerk dat afgeschoten wordt vanaf de Oostenrijkse toren.

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Fête Médiévale 4.jpg

08 augustus

Als de voorgaande jaren, het VVV kantoor van Bouillon organiseert, in samenwerkin met de Harmonie van Bouillon, de  « Musicales van Bouillon ».

Op het programma van dit muziekfestival : percussies, dansen, concerten en vuurwerk.

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Musicales.png

21 - 23 augustus

De wandelklub « Les Sabots de Godefroy » organiseren de wandeling van Crusaders vertrek vanuit de zaal « La Caïolire » in Noirefontaine (Bouillon). 3 trajecten zijn voorgesteld.

Marche des Croisés

Augustus

Om 22u00, een vuurwerk zal vanaf het kasteel worden afgeschoten en zal vanuit de hele stad zichtbaar zijn. Na het vuurwerk gaat het feest verder met andere groepen.

08 juin

Georganiseerd door Château Fort de Bouillon

31313290152_275741a369_o.jpg

22 augustus

Duizenden jaren lang heeft de Semois de valleien gebeeldhouwd, eeuwenlang werden de paden gevormd, jarenlang werden de mooiste passages uitgekozen en evolueerden de verschillende parcoursen, De Grand Raid Godefroy ontvangt u sinds 22 jaar het tweede weekend van september in Bouillon !  Ontdek alle details van de verschillende proeven van dit 100 % MTB-weekend !

08 juin

11- 13 september

Grand Raid VTT Godefroy

Zondag 20 september 2020, het VVV-kantoor van Bouillon organiseert de fijnproeverswandeling.De afstand bedraagt een goede tien kilometer en er zijn zeven "smulhaltes". Op het menu, streekproducten van talentvolle ambachtslieden van de regio.

08 juin

Geoorganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

42195_Bouillon - Belvédère_(c)WBT - Davi

20 september

Zoals u waarschijnlijk al weet, is ereen kelder in het kasteel waarin de "Oeillet du château" wordt gerijpt. Deze kaas, gemaakt volgens een oud middeleeuws recept door de Bergerie van Acremont, rust in deze kelder in ideale omstandigheden.

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

Bouillon-274-HD.jpg

26 september

Neem deel aan de wedloop van de eenden op de Semois en win talrijke loten. De animatie is georganiseerd door de vereniging van de handelaaus en ambacktslieden van Bouillon.

08 juin

Oktober

Wedloop van eenden

Het meer dan 1000-jarige kasteel dompelt je al dadelijk in een lugubere sfeer. Tijdens dit speciale weekend bezetten geesten, ondoden en andere onheilspellende wezens de burcht. Angstzweet gegarandeerd!

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

_N0A4491.jpg

Oktober

Elk jaar trekt deze manifestatie een pak mensen naar Bouillon. Niet alleen jagers, drijvers, maar ook gepassioneerden en toeristen. Sommigen komen van ver voor de folklore, de sfeer, de gastronomie en de aankoop van wildproducten.

08 juin

Georganiseerd door SI Château Fort de Bouillon

31087637030_386e51f5af_o.jpg

10 en 11 november

Sedert zijn schepping op 1 Decelber 1879 word de traditie van Saint Eloi voortgeset en worden de arbeiders van de ijrerfalriek geeerd als beuijs van hun toewijding.

08 juin

26 november

Feest van Saint - Eloi

Raadpleeg de agenda van het toeristenhuis Pays de Bouillon :

 Esplanade Godfroid 1 - 6830 Bouillon - Belgium

0032.(0)61.46.42.02

Mentions légales :

Site web de la Maison du Tourisme